GEOnavigator
Met de GEOnavigator brengt Etil ruimtelijke trends op het gebied van Wonen, Economie en Vastgoed in kaart. Sociaaleconomische en ruimtelijk-economische structuren en ontwikkelingen zijn hiermee naar eigen wens op dynamische wijze te analyseren. Door de combinatie en verrijking van data uit verschillende bronnen krijgt u altijd het meest actuele inzicht op het door u gewenste geografisch schaalniveau.

Zo gaan we te werk
We leggen een sterk fundament door data te verzamelen, uit verschillende bronnen en dit vervolgens te bewerken en verrijken. Naast het verzamelen van externe data, zijn we zelf zeer actief op het gebied van onderzoek en monitoring. Zo voedt het door Etil ontwikkelde Centraal Vastgoed Register (CVR) verschillende Atlassen op het gebied van woningmarkt en commercieel vastgoed, en wordt de Limburgse economie in beeld gebracht op basis van het Vestigingregister Limburg (VRL) van Etil.
Ons vertrekpunt is het laagst mogelijke geografische schaalniveau. Vervolgens worden de gegevens gekoppeld met een actuele set van kaarten. Afhankelijk van het meest gedetailleerde schaalniveau kunnen de gegevens vervolgens geaggregeerd worden tot ieder gewenst schaalniveau. Door te verrijken en meerdere gegevensbronnen te combineren en de gegevens ruimtelijk inzichtelijk te maken, transformeren wij data naar informatie.
We configureren, visualiseren en delen onze kaarten met behulp van ArcGIS tot Atlassen. We zetten verschillende vormen van datavisualisatie in om direct inzicht te verschaffen. Zo worden indicatoren voorzien van symboliek en kleuren. Om de ruimtelijke context te verhelderen worden verschillende referentiekaarten ontworpen. Naast kaartvisualisaties creëren we grafieken ter ondersteuning van de analysekracht. We voegen verder filter- en selectiemogelijkheden toe, zodat de gebruiker dynamisch door de Atlas kan manoeuvreren.
Wat levert het op?
Aan de analyse van informatie voegt de GEOnavigator het ‘waar’ toe. Daarmee ontstaat binnen de thema’s Wonen, Economie en Vastgoed inzicht op zowel regionaal als detailniveau. Zo worden verschillende gebieden in één oogopslag met elkaar vergeleken, kunnen uitschieters makkelijk geïdentificeerd worden en worden eventueel aanwezige geografische clusters van een bepaald verschijnsel in beeld gebracht. Dat is de kracht van de kaart; dat is de GEOnavigator.
De technologie van de GEOnavigator wordt toegepast op verschillende producten, waaronder de LimburgAtlas, BrabantAtlas, RoermondAtlas, WoonAtlas Parkstad, FaillissementsAtlas en WinkelAtlas. Hiervan zijn de RoermondAtlas en FaillissementsAtlas openbaar toegankelijk.
Ga naar de GEOnavigator