Over Etil

Interesse: data analist

Wie zijn wij?

Etil research group biedt houvast in een wereld die structureel in verandering is. Te midden van een enorme hoeveelheid aan data en informatie brengen wij helderheid, inzicht en bieden wij perspectief. De vraag van onze opdrachtgever is daarbij begin- en eindpunt. Klanten willen weten hoe het zit, zodat ze beslissingen kunnen nemen. Wij voorzien klanten van de meest actuele informatie - onafhankelijk, deskundig, integer.

Onze opdrachtgevers kennen ons als een innovatief onderzoeksbureau met een compleet profiel en een grote mate van betrokkenheid. Op die manier komen onze kwaliteiten op het gebied van onderzoek, advies en communicatie maximaal ten goede aan de opdrachtgevers en hun projecten. We zijn georganiseerd rond de brede levensterreinen van wonen, leren, werken en recreëren. We hebben drie teams met elk hun eigen expertisegebied: arbeidsmarkt & onderwijs, ruimtelijke economie & vastgoed, research & marketing.

Ons team Arbeidsmarkt & Onderwijs groeit hard, vooral op het vlak van data science en dashboarding. We werken bijvoorbeeld hard aan het verder ontwikkelen van www.arbeidsmarktinzicht.nl. We optimaliseren doorlopend onze dataflow, visualiseren de laatste trends, en zoeken naar nieuwe methodes en toepassingen in ons dynamische vakgebied.

We zijn graag doorlopend in gesprek met interessante kandidaten om ons team op termijn te versterken.

Wat ga je doen?
Als data analist ben je bezig met het ontsluiten, verrijken en prepareren van 200+ datasets, afkomstig van o.a. CBS, UWV, Jobfeed en DUO. Je bedenkt slimme oplossingen om onze dataflow zo optimaal mogelijk in te richten, zodat er steeds meer tijd overblijft voor complexere vraagstukken. Je adviseert over het gebruik van visualisaties in onze portals, intern en richting collega’s. Tot slot werk je mee aan productontwikkeling, bijvoorbeeld in ons lopende project SkillsInZicht.

Wie ben jij?
Je bent een analytische geest, met gevoel voor cijfers, onderzoek en informatiemanagement. Je bent afgestudeerd aan een hbo- of wo opleiding in een relevante studierichting. Hoe je jouw ervaring met data analyse hebt opgedaan maakt ons niets uit, als je maar laat zien dat je je hierin hebt ontwikkeld.

Je bent bedreven in programmeren en weet om te gaan met geavanceerde statistiek. Je bezit aanwijsbare vaardigheden in talen als Python, R en/of SQL. Je weet de uitkomsten van je analyses helder te visualiseren, bijvoorbeeld met Power BI, Tableau en/of Looker.

Je vindt het leuk om nauw samen te werken in een klein, jong team van professionals. Je bent een nieuwsgierige teamplayer, die graag nieuwe dingen leert, en actief op zoek gaat naar oplossingen, nieuwe methoden en technieken.

Wat bieden wij?
We bieden een uitdagende mix van analyse en advies; een positie binnen een klein team van professionals met een informele werksfeer. Er zijn volop mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je hebt de optie om deel te nemen aan het opleidingsdeel van een tweejarig management traineeship bij partner IBC. Ook mag moet je per week 4 uur naar eigen inzicht besteden aan ontwikkeling, onderzoek of side projects, zolang deze (ook) bijdragen aan de ontwikkeling van Etil.

Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het startsalaris ligt
tussen € 2.500 en € 3.100 per maand, op basis van 40 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt, op voltijdsbasis, 31 vakantiedagen paar jaar. Deeltijd is bespreekbaar.

Onze thuisbasis is Sittard, maar je zit ook regelmatig bij klanten, partners óf bij ons kantoor op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Thuis werken is, in overleg, een mogelijkheid.

Wil je meer informatie, of even kennismaken?
Neem dan contact met Daan Huberts (06-18710605) of Jeroen Meuwissen (06-215 42 707).

Direct solliciteren?
Stuur een actueel CV met in het kort je motivatie aan Daan Huberts via 
d.huberts@etil.nl.

Procedure:
1.  Met een relevant CV en een scherpe motivatie nodigen we je altijd uit voor een korte kennismaking.
2.  Als we van beide kanten een mogelijke match zien, en we op dat moment vacatureruimte hebben, nodigen we je uit om een dagdeel mee te lopen met het team, ook om wat breder kennis te maken.
3.  Vervolgens plannen we een tweede gesprek met één van onze partners.
4.  Als ook dat van twee kanten bevalt, doen we je een aanbod.