Zicht op global competence van studenten

9 november 2020

Stenden Hotel Management School in Leeuwarden is de grootste Hotelschool in Europa. De GlobalMindMonitor (GMM) wordt al jarenlang actief en tot volle tevredenheid ingezet door Stenden HMS om de global competences van studenten te meten en te ontwikkelen. “De GMM is een goede tool voor studenten om hun interculturele competenties te evalueren en met het juiste referentiekader hierover in gesprek te gaan. Ze kunnen reflecteren op hun scores en zich op relevante aspecten ontwikkelen. Hiermee worden ze zich bewust van de relevantie en importantie om een global mind te ontwikkelen”, aldus Anne Keizer (Onderzoeker bij de Academy of International Hospitality Research).

De GMM is als vast onderdeel opgenomen in het onderwijsprogramma. Stenden HMS biedt – naast de inzet van de GMM - ook coaching voor studenten, waarmee ze nog beter kunnen reflecteren en hun resultaten verbinden aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo kunnen de studenten effectief en op een gepaste manier samenwerken met anderen van verschillende culturele of internationale achtergronden. 

Bovendien evalueert Stenden HMS de GMM uitkomsten van internationale competenties om het onderwijs nog beter te laten aansluiten op toekomstige banen in Hospitality in onze geglobaliseerde wereld.

GMM_Case.jpg

Internationale competenties in het onderwijs 
Met een steeds in
ternationalere studie- en werkomgeving zijn kennis, bewustzijn en ontwikkeling van internationale vaardigheden belangrijker dan ooit. Etil biedt – samen met het het nieuwe Lectoraat Global Minds van Zuyd Hogeschool – een compleet en wetenschappelijk gevalideerd (online) instrument dat studenten en professionals in het hoger onderwijs laat reflecteren op hun global competences. Met de Global Mindset toolbox zijn er volop handvatten voor ontwikkeling. Hiernaast is er de 360° feedback optie, waarmee de respondent anderen vraagt om zijn/haar internationale vaardigheden te beoordelen, zeer waardevol voor een extra reflectie en verdere ontwikkeling. 

Meer weten? 
Neem contact op met Marcel Wijngaard

Over Stenden HMS Over de GMM