Etil brengt de effecten van Corona in kaart

25 juli 2022

Dit voorjaar werd de wereld getroffen door het coronavirus COVID-19. Naast de gevolgen voor gezondheid en welzijn heeft dit ook ingrijpende gevolgen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Samen staan we voor enorme uitdagingen. Ter ondersteuning van maatschappelijke behoeften heeft Etil twee instrumenten ontwikkeld om de economische effecten van het coronavirus nauwlettend te volgen.

De FaillissementsAtlas brengt maandelijks faillissementen, surseances en andere sluitingen in kaart, benaderd vanuit verschillende invalshoeken en geografische schalen. Dit geeft inzicht in hoeveel en welke bedrijven in uw regio failliet zijn gegaan en welke sectoren het hardst worden getroffen.

atlas_0.jpg

De Coronamonitor brengt de regionale effecten van corona in beeld aan de hand van vijftien sociaal-economische indicatoren. Dit inzicht in de ontwikkeling van werkgelegenheid, werkloosheid, arbeidsmarkt en ondernemersvertrouwen in uw regio. Daarnaast analyseren twaalf experts, waaronder prof.dr. Barbara Baarsma en prof. Ton Wilthagen, in een bijzondere collectie interviews de effecten van de virusuitbraak op de arbeidsmarkt.

Corona crisis monitor.png

De FaillissementsAtlas en de Coronamonitor zijn door Etil ontwikkeld op basis van twee bestaande platforms: de GeoNavigator en ArbeidsmarktInZicht. Samen geven de Atlas en de Monitor regionale beleidsmakers een helder beeld van de ruimtelijke en sociaal-economische effecten van de uitbraak van het coronavirus.

Wil je meer leren?
Neem dan contact op met collega Roger Vaessens of Jeroen Meuwissen.