Etil brengt de effecten van corona in kaart

13 november 2020

Dit voorjaar is de wereld getroffen door het coronavirus COVID-19. Naast de gevolgen op het gebied van gezondheid en welzijn, heeft dit ook ingrijpende consequenties voor werkend Nederland. Samen staan we voor enorme uitdagingen. Vanuit haar maatschappelijke rol heeft Etil twee instrumenten ontwikkeld om de economische effecten van het coronavirus scherp te monitoren. 

De FaillissementsAtlas brengt maandelijks faillissementen, surseances van betalingen en overige opheffingen in kaart. Dit gebeurt vanuit diverse invalshoeken en geografische schaalniveaus. Zo krijgt u zicht op hoeveel en welke bedrijven in uw regio failliet zijn gegaan, en welke sectoren het hardst worden getroffen. 

atlas_0.jpg

De Coronamonitor brengt op vijftien sociaal-economische indicatoren de regionale gevolgen in kaart. Zo krijgt u zicht op de ontwikkeling van de arbeidsdeelname, de werkloosheid, de vacaturemarkt en het ondernemersvertrouwen in uw regio. Ook geven twaalf experts, waaronder Barbara Baarsma en Ton Wilthagen, hun analyse van de gevolgen van de virusuitbraak voor de arbeidsmarkt in een speciale bundel interviews.

Corona crisis monitor.png

De FaillisementenAtlas en de CoronaMonitor zijn door Etil ontwikkeld vanuit twee bestaande platformen: de LimburgAtlas en ArbeidsmarktInZicht. Samen geven de Atlas en de Monitor de regionale beleidsmaker scherp inzicht in de ruimtelijke en sociaal-economische effecten van de uitbraak van het coronavirus. 

Meer weten? Neem dan contact op met collega's Roger Vaessens of Jeroen Meuwissen.