Medewerkers
De experts van Etil research group delen een visie op onderzoek en het belang ervan voor mens en samenleving. Wij leggen de lat hoog, zodat opdrachtgevers kunnen beschikken over informatie die hen vooruit helpt en ondersteunt bij de keuzes die ze moeten maken.
-
Roger Schils
directeur
-
Karolien Vanwetswinkel
office manager
-
Janneke Gardeniers
senior adviseur
-
Jeroen Meuwissen
senior adviseur
-
Roger Vaessens
senior adviseur
-
Evert Webers
research director
-
Ivo van Zandvoort
senior onderzoeker
-
Lia Heijnders
projectmedewerker
-
Jesse Paas
data-analist
-
Stefan Paffen
onderzoeker
-
Robin Rabeling
data-analist
-
Bob Severijns
onderzoeker
-
Meithy van Wijngaarden
projectmedewerker
-
Roy van Zandvoort
medior onderzoeker

Roger Schils
directeur
Van drijfzand naar bouwstenen!
Als organisatie heb je een doel, je wil iets bereiken. Dat kun je nastreven op basis van je ondernemershart of guts feeling. Maar beslissingen nemen zonder feiten en een bepaalde mate van zekerheid, is risicovol. Daar komen ‘wij van Etil’ in beeld. Onze experts beschikken over de empathie en de kennis die nodig zijn om een gedegen, transparant onderzoeksproces op te zetten en uit te voeren voor specifieke vragen. Daarbij zijn we sterk in de relatie en de service. Het resultaat is informatie op uw maat die écht inzicht biedt. Dat geeft houvast van A tot Z en verder.

Karolien Vanwetswinkel
office manager
Binnen Etil ben ik verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van ons kantoor. Zo coördineer ik de administratie, facilitaire zaken en ondersteun/draag ik bij aan het gehele financiële proces. Mijn werk is zeer afwisselend, niet in de laatste plaats doordat we voor zoveel verschillende opdrachtgevers werken, bij private partijen en overheden. Etil als werkgever geeft me de kans om me te ontwikkelen én om werk en privé te combineren. Het Nieuwe Werken: dat is wat ik in praktijk breng.

Janneke Gardeniers
senior adviseur
Onderzoek heeft voor ons altijd te maken met mensen - die houding heeft impact op de samenwerking met onze opdrachtgevers en op de manier waarop wij ons onderzoek presenteren.
Ik geloof dat ons onderzoek er echt toe kan doen als klanten de resultaten kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk. Daarom werk ik eraan om alle kennis en informatie die we bij Etil hebben op een toegankelijke wijze te rapporteren en te communiceren. Het gesprek dat we met opdrachtgevers hebben over hun vragen en beslissingen in relatie tot de informatie die wij aandragen, heeft een grote toegevoegde waarde.

Jeroen Meuwissen
senior adviseur
De dynamiek op micro- én macroniveau vraagt om inzicht op basis van feitelijke informatie
Etil wil graag een goede sparringpartner zijn. Mijn kwaliteiten op het gebied van logica, wiskunde en gedachtevorming zet ik in met dat doel. Etil is een bureau dat snel evolueert van traditioneel onderzoeksbureau naar innovatief onderzoeksexpert en –adviseur. Daarbij blijft het gesprek met onze opdrachtgevers cruciaal: hoe kunnen we optimaal in hun informatiebehoeften voorzien?

Roger Vaessens
senior adviseur
Pas bij het visualiseren van informatie is een juiste duiding mogelijk.
In mijn werk ben ik voortdurend bezig om informatie zo te optimaliseren dat de juiste kennis ontstaat. Deze kennis biedt beleidsmakers de basis voor hun beleid. Als ‘Etiliaan’ ben ik bijzonder trots op het werk dat we verrichten; het resulteert in een uniek en integraal ruimtelijk-economisch beeld van Limburg, wat resulteert in onze Limburgatlas. Binnen Etil ben verantwoordelijk voor de business unit Ruimtelijke Economie & Vastgoed, waarbij ik zelf ook bezig ben met onderzoek. Mijn gedrevenheid, nieuwsgierigheid en innovatiedrang kan ik dan ook volledig kwijt in mijn werk. Door dicht bij de inhoud te blijven kun je volgens mij het beste sturen, en de juiste antwoorden vinden op de vragen die op je afkomen.

Evert Webers
research director
Belangrijke keuzes baseer je niet alleen op intuïtie. Gedegen onderzoek geeft zekerheid.
Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat je deelgenoot bent van het enthousiasme én de twijfels bij opdrachtgevers. Ze staan voor een keuze, ze willen weten hoe het zit. Daarvoor bieden wij bij Etil research & marketing een oplossing waar ze écht iets aan hebben. We helpen klanten met kiezen en verbeteren.

Ivo van Zandvoort
senior onderzoeker
Wij leveren het onderzoek én de techniek waardoor de klant altijd beschikt over de informatie waarmee hij zijn core business kan verbeteren. Dat is voor mij business intelligence.
Voor onze klanten willen wij een sparring partner zijn. Soms vraagt het heel wat denkkracht om de informatie die wij naar boven halen zo te presenteren dat de klant ermee kan werken. Maar we vinden altijd oplossingen voor onze klanten om vanuit deze informatie hun verbeterdoelen te formuleren.

Lia Heijnders
projectmedewerker

Jesse Paas
data-analist
Als data-analist arbeidsmarkt en onderwijs heb je een grote toegevoegde waarde. In data ligt immers veel informatie opgesloten over gebeurtenissen en ontwikkelingen.
Bij Etil arbeidsmarkt & onderwijs werk ik aan het optimaliseren van de data-infrastructuur. Ik houd mij bezig met de automatisering van het binnenhalen, het structureren en verwerken van data voor onze arbeidsmarktportalen. Dankzij dit geautomatiseerde proces, dat plaatsvindt zonder tussenkomst van menselijk handelen, kunnen wij garanderen dat de informatie op onze portalen actueel en foutloos is. De informatie die vanuit die data wordt gegenereerd, geeft inzicht in kwantiteit, oorzaken, aanleidingen, enzovoort. Op basis van deze inzichten kunnen onze opdrachtgevers het verschil maken.

Stefan Paffen
onderzoeker
Data leiden tot informatie en daaruit destilleer je oplossingen voor vraagstukken. Daar gaat beleid over!
Welke beleidsthema’s zijn actueel en welke rol spelen data daarin? Mijn oren en ogen staan daarvoor altijd open, want voor die data moet je bij ons zijn! Controleren van de bronbestanden binnen het Centraal Vastgoed Register bijvoorbeeld. We checken welk type panden op de diverse adressen te vinden is. Die controle is nodig omdat je bronbestanden niet altijd volledig kunt vertrouwen. Op het schaalniveau waarop Etil rapporteert, is dat echter een vereiste om tot een grondig resultaat te komen.
Maar mijn werk heeft ook betrekking op actuele thema’s, welke rol data daarin spelen en waar op dat gebied profijt gehaald kan worden voor o.a. overheden. Duurzaamheid is daar een voorbeeld van.
Om greep te houden op de ontwikkelingen en de veranderingen in de wereld heb je altijd feitelijke informatie nodig. Data leiden tot informatie en daaruit destilleer je oplossingen voor vraagstukken. Daar gaat beleid over, zo bouw je aan de toekomst!

Robin Rabeling
data-analist
Als data-analist gaat je verantwoordelijkheid verder dan de in- en output van data: je bent ook de verbindende schakel tussen onderzoek en advies.
Als data-analist lever ik een belangrijke bijdrage aan de onderzoeksprocessen die wij uitvoeren. Door te zorgen dat de dataflow bij Etil arbeidsmarkt & onderwijs zo efficiënt mogelijk is ingericht, verloopt het verzamelen, verwerken en analyseren van data sneller, beter en soepeler. De verhouding tussen automatisering en maatwerk speelt een belangrijke rol bij de keuzes die je maakt. Etil werkt voor zijn opdrachtgevers in het spanningsveld tussen maatwerk en automatisering met als doel de best haalbare informatie, inzichten en adviezen te bieden.

Bob Severijns
onderzoeker
Wanneer je feiten inbrengt die niet meer ter discussie staan, kan het gesprek op een ander niveau plaatsvinden.
Ik vind het van belang om niet zomaar een mening te hebben. Data, analyses en gesprekken maken dat je onwaarheden zoveel mogelijk kunt uitsluiten. Het werkterrein van Etil brengt mij bij wat ik werkelijk belangrijk vind: dichter bij een verhaal komen dat recht doet aan de werkelijkheid. Door zaken uit te zoeken geef ik mensen die beleid moeten ontwikkelen houvast. Ik denk dat ik zo mee bouw aan een samenleving die gelukkiger is.

Meithy van Wijngaarden
projectmedewerker

Roy van Zandvoort
medior onderzoeker
De informatie die wij hebben moet de werkelijkheid optimaal weergeven
De uitdaging van mijn werk zit in het optimaliseren van dataregistratie en -controle. We verzamelen, koppelen en controleren bijvoorbeeld heel precies data over verschillende onderwerpen met betrekking tot de ruimtelijke economie en vastgoed. Dat doen we op het laagst mogelijke schaalniveau, waardoor de gegevens het beste te controleren zijn en dat draagt bij aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van de data. Hierdoor hebben we data over elk vastgoedobject in Limburg, allemaal verzameld in het Centraal Vastgoed Register (CVR).
Deze data worden geaggregeerd naar andere ruimtelijke schaalniveaus: buurt of wijk, gemeenten of COROP-gebied. Daarbij worden data getransformeerd naar informatie. Om deze informatie toegankelijk te maken en om hier op een laagdrempelige manier inzicht in te geven hebben we de Limburg Atlas ontwikkeld die er ook is als app.